Azt olvastam egyszer, hogy a boldogsághoz vezető egyik út lehet, ha az ember hobbija és a munkája ugyanaz a tevékenység. Talán ez a gondolat is jelentősen motivált, amikor 2014 tavaszán úgy döntöttünk, hogy munkahelyet teremtünk a hobbinkból és megalapítottuk a Kádas Sajtmanufaktúra családi vállalkozást. A farm, a feldolgozó és érlelő helyiségek felépítése gyakorlatilag a nulláról indult, egy a Velencei-tóra néző, pipacsos mező közepén. Az első néhány hét állapotait jól érzékelteti a KEZDETEK album.

        Családi összefogással és sok-sok munkával lassan kialakult a működéshez szükséges infrastruktúra, de természetesen tele vagyunk fejlesztési tervekkel. Reméljük, hogy hamarosan széles körben kedvelt programlehetőséget tudunk nyújtani a Velencei-tó környékén lakóknak és az ide látogatóknak.

        Különböző tejtermékeink kecske és magyar tarka tehén tejéből is készülnek. Sajtjaink elsősorban a mediterrán ízvilágot tükrözik, de a magyar gasztronómiában őshonos termékek is megtalálhatóak a kínálatban. Termékeink gyártása során mellőzünk minden mesterséges adalékanyagot és ízfokozót. A tejelő állatállományunk takarmányozása a Velencei-tó körüli lankák déli lejtőin növő friss fűre és lucernára alapul.

        Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne belekóstolni a vidéki élet ízeibe és hangulatába. A termékek közül némelyik szezonális és a vendégfogadási kapacitásunknak is véges, ezért csoportos látogatás esetén kérünk egy egyeztető telefonhívást vagy e-mailt.

Velencei-tó


Cimkék: kecskesajt kecsketej camembert sajt mediterrán lágysajt joghurt chili chutney házi lekvár

sajtkészítés sajtmanufaktúra kecskefarm


KEZDŐLAPOLDALTÉRKÉPKAPCSOLATFACEBOOKBEMUTATKOZÁS Firefox    Internet Explorer    Google Chrome    Opera