Szörpjeink kíméletes eljárással készülnek a vitamintartalom megőrzése érdekében és kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.
A levendula nyugtató, lazító, fertőtlenítő hatása közismert, nemcsak fejfájás, hanem levertség és stressz ellen is hatásos, sőt, a hirtelen hangulatváltozások kiegyensúlyozására is beválik. Amellett, hogy oldja a feszültséget, élénkíto és serkento hatása is van. Gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére, elősegíti többek között az egészséges, felfrissülést hozó alvást. Epetermelést fokozó, emésztést elősegítő, görcsoldó, szélhajtó, vizeletürítést elősegítő hatással is rendelkezik.
Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, ideges eredetű szívpanaszokra használják. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túltermelésből adódó idegességet.
A feketeribizli biológialig nagyon értékes gyümölcs. Előnye: kitűnő C-vitamin forrás, enyhíti a torokfájást, segít a bakteriális eredetű gyomorfertőzések leküzdésében Különösen sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ezek közül első helyen a C-vitamin áll, amiről sokan nem is tudják, milyen kiemelkedően magas mértékben! A feketeribizliből 3 dkg fedezi egy felnőtt ember teljes napi C-vitamin szükségletét (pirosribizliből ez napi 10 dkg) A feketeribizli négyszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint ugyanannyi narancs. A feketeribizli c-vitaminja viszonylag jól ellenáll a tárolásnak, a feketeribizli szörp egy év alatt c-vitamintartalmának csak 15%-át veszti el. Ezért segíthet a téli náthák és influenzajárványok elleni védekezésben. Számottevő azonban a gyümölcs provitamin A (karotin), B1-vitamin, B2-vitamin és P-vitamin tartalma is.
Laboratóriumi analitikai módszerek segítségével kiderítették, hogy olyan életfontosságú hatóanyagokat tartalmaz, amelyek miatt a feketeribizli képes erősíteni a hajszálerek falait, gátolja az érelmeszesedést, valamint vérnyomáscsökkentő hatása is ismeretes. A B-vitamin idegvédő hatást biztosít. Óvja a sejteket a rákos folyamatoktól. A gyümölcs héjában lévő festékanyag az antocián gátolja különféle baktériumok pl. az enyhébb emésztőrendszeri fertőzésekért általában felelős Escherichia coli szaporodását.
A feketeribizli minden összetevője nagyon jelentős mennyiségben tartalmaz természetes antioxidánst, amelynek révén segíthet a szabadgyökök lekötésében, ezáltal a szervezet egészségének megőrzésében. Sok tanulmányban megemlítik, hogy jelentős a méregtelenítő és vízhajtó hatása, valamint, hogy a feketeribizli rendszeres fogyasztása mellett csökkenhet a magas koleszterin- és triglicerid szint is. Kalciumtartalma és vastartalma is nagyon magas, ami miatt fogyasztása során jelentősen növekedhet a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége, fogyasztása vashiányos vérszegénysége esetén is javasolt.
Az otelló szőlőben többfajta polifenol tálható, melyek gyulladásgátló hatásúak és fokozzák a szervezet ellenálló erejét. Ezek közül a kémiai vegyületek közül több az addig ismert legerősebb antimutagén hatást fejtette ki állatkísérletekben, emellett antioxidáns aktivitással is rendelkezik, így kedvez a rák megelőzésének. A polifenolok segítenek még a vérnyomás és vércukorszint szabályzásában, valamint rugalmasan tartják a véredényeket.
© Kádas Sajtmanufaktúra
KEZDŐLAPOLDALTÉRKÉPKAPCSOLATFACEBOOKBEMUTATKOZÁS