A fűszerezésnek köszönhető kellemesen pikáns ízt harmónikusan ellensúlyozza a körte és a hozzáadott aszalt áfonya gyümölcsössége. Egy rozé kacsamellhez ideális társ, de a kecskesajtok kisérőjeként is remek választás.
A cékla nagy mennyiségban tartalmaz ásványi anyagokat (kalcium, foszfor, kálium, kén, jód, vas, mangán, magnézium és réz), valamint ritka nyomelemeket (rubídium és cézium). Vitaminjai (C, K, B1, B2, B3, C, P), valamint béta-karotinja, flavonoidjai, gazdag és változatos aminosav-tartalma különösen értékessé teszik. Magas vastartalmának köszönhetően serkenti a vörösvérsejtek termelődését, ezáltal pedig javul a vér oxigénfelvevő-képessége. Serkenti a máj, az epehólyag, a vese és a lép működését, ezáltal elősegíti a méregtelenítési folyamatokat. A szervetlen kalcium lerakódásainak feloldása révén sikeresen alkalmazható magas vérnyomás, szív- és érrendszeri panaszok, ízületi fájdalmak esetén, védi szívünket és ereinket, javítja immunrendszerünket... és nem utolsó sorban a gyömbéres-narancsos kompozicióban nagyon finom is.
© Kádas Sajtmanufaktúra
KEZDŐLAPOLDALTÉRKÉPKAPCSOLATFACEBOOKBEMUTATKOZÁS