Chutney-k


       Áfonyás-gyömbéres körte chutney

       A fűszerezésnek köszönhető kellemesen pikáns ízt harmónikusan ellensúlyozza a körte és a hozzáadott aszalt áfonya gyümölcsössége. Egy rozé kacsamellhez ideális társ, de a kecskesajtok kisérőjeként is remek választás.





       Gyömbéres-narancsos cékla chutney

       A cékla nagy mennyiségban tartalmaz ásványi anyagokat (kalcium, foszfor, kálium, kén, jód, vas, mangán, magnézium és réz), valamint ritka nyomelemeket (rubídium és cézium). Vitaminjai (C, K, B1, B2, B3, C, P), valamint béta-karotinja, flavonoidjai, gazdag és változatos aminosav-tartalma különösen értékessé teszik. Magas vastartalmának köszönhetően serkenti a vörösvérsejtek termelődését, ezáltal pedig javul a vér oxigénfelvevő-képessége. Serkenti a máj, az epehólyag, a vese és a lép működését, ezáltal elősegíti a méregtelenítési folyamatokat. A szervetlen kalcium lerakódásainak feloldása révén sikeresen alkalmazható magas vérnyomás, szív- és érrendszeri panaszok, ízületi fájdalmak esetén, védi szívünket és ereinket, javítja immunrendszerünket... és nem utolsó sorban a gyömbéres-narancsos kompozicióban nagyon finom is.



Ugrás az oldal tetejére  TOP


Cimkék: kecskesajt kecsketej camembert sajt mediterrán lágysajt joghurt chili chutney házi lekvár

sajtkészítés sajtmanufaktúra kecskefarm


KEZDŐLAPOLDALTÉRKÉPKAPCSOLATFACEBOOKBEMUTATKOZÁS



 Firefox    Internet Explorer    Google Chrome    Opera