Sajtok tárolása

       Legtöbb sajt még azt követően is érik, hogy hazavittük, ezért ügyelnünk kell a tárolás módjára és az ideális hőmérsékletre is.

       A sajtot célszerű a hűtőszekrény legaljában tárolni, külön dobozban, hogy ne érintkezzen más élelmiszerekkel, azok illata ne járja át. Ha kicsomagoljuk eredeti csomagolásából, olyan csomagolóanyagot válasszunk, amely biztosítja a sajt kellő levegőzését, ugyanakkor megakadályozza a kiszáradását. Legjobb a vékony, átlátszó műanyag fólia, de a nemespenésszel érő lágysajtoknál a sűrűn kilyukasztgatott alufólia is megfelelő. A sajt tárolására használhatunk sajtharangot is, azonban ezt a tárolási formát csak rövid ideig ajánljuk. S a fő szabály: ne vegyünk sajtot előre, csupán annyit, amennyit pár napon belül elfogyasztunk. A felvágott sajtnál ugyanis számolnunk kell azzal, hogy a vágási felület beszárad, és ezért a sajt veszít a minőségéből.

       Fogyasztás előtt fél órával vegyük ki a sajtot a hűtőszekrényből, az íz és aromavilág csak a felmelegedett állapotában teljes.


Cimkék: kecskesajt kecsketej camembert sajt mediterrán lágysajt joghurt chili chutney házi lekvár

sajtkészítés sajtmanufaktúra kecskefarm


KEZDŐLAPOLDALTÉRKÉPKAPCSOLATFACEBOOKBEMUTATKOZÁS



 Firefox    Internet Explorer    Google Chrome    Opera